Ma egy komplett menüt készítettem el, amely tartalmazott olasz elemeket is.
Leves: Fokhagymakrémleves
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 1 púpos ek liszt
- 6 dl alaplé
- 1 dl tejföl
- 1 db tojássárgája
- 2 ek snidling
- 1/2 mk fehér őrölt bors
- A megtisztított fokhagyma gerezdeket összezúzzuk és a 3 ek olajon megfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a borsot és a lisztet, amit világos zsemleszínűre pirítunk.
- Felengedjük az alaplével és felforraljuk.
- A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és a forrásban lévő leveshez adjuk.
- Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget.
http://www.nosalty.hu/fokhagymakremleves_2_recept_6409
Főétel 1: Gorgonzolás-padlizsános gnocchi
padlizsánt kicsi kockákra vágom. Serpenyőbe olívaolajat öntök, beleteszem a padlizsánt, kicsit megpirítom, de nem sokáig, mert akkor teljesen elfő. Felöntöm tejszínnel, belemorzsolom/vágom a gorgonzolát. Addig főzöm, amíg a gorgonzola felolvad, teszek bele egy pici borsot is, ha szükséges, sót is.
Közben megfőzöm a gnocchit, leszűröm, és az elkészült szószba forgatom, rögtön lehet tálalni.
Márika75
http://mindmegette.hu/gorgonzolas-padlizsanos-gnocchi.recept
Szerencsére a gnocchit is nekem kellett elkészítenem, úgyhogy annak is itt a receptje:
gnocchi
- 75 dkg burgonya
- 3 tojássárgája
- 10 dkg liszt
- só
- 2 dkg vaj
A krumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el alaposan.
Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy az utolsó adag liszttel is eldolgoztad, szépen leválik az edény faláról. Ekkor tedd egy nyújtódeszkára, és még egyszer alaposan gyúrd át.
Oszd kisebb gombócokra, ezeket sodord ujjnyi vastagságúra, és vágd fel két centis darabokra. Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát, majd forrón, vajon átforgatva tálald.
http://www.femina.hu/recept/keszits_gnocchit_vacsorara
Főétel 2: olaszos csirkeragu
- 2 db csirkemellfilé
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 5 dkg bacon
- 0,5 kg krumpli
- 2 ek szárított paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek oregánó
- A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.
- Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az oregánót és a sót.
- Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.
- Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
- Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha nem túl puha), megint nagylángon kissé pirítjuk.
- Borsot darálunk rá, tálaljuk.
http://nosalty.hu/olaszos_csirkeragu_recept_1985
Egész jól sikerült, legalábbis a visszajelzések mind pozitívak voltak. :)